U bent hier: Referenties -> Aanplant bomen Tienhoven

Aanplant bomen particulier

Op een particulier terrein in Tienhoven heeft Quercus boomexperts een grote amberboom (Liquidambar styraciflua) aangeplant. De boom heeft op 1 meter boven maaiveld een stamomtrek tussen de 80 en 90 cm. In verband met het gewicht en het formaat van de boom is een vrachtwagen met een zware boordkraan ingezet. Deze boordkraan heeft de boom over een sloot in het vooraf ingerichte plantgat gehesen. De amberboom is vervolgens ondergronds verankerend middels een kluitverankering waarbij we rond de kluit ook een zuurstofdrain hebben aangebracht.

Aan de achterzijde van de woning hebben wij tevens 10 fruitbomen aangeplant waaronder enkele zeldzame soorten zoals de Diosporus lotus en twee oude kwetsen (Hauszwetsche en Enkele kwets). De bomen staan in een open gebied waardoor gekozen is voor een bovengrondse verankering bestaande uit drie palen die verbonden zijn met halfrond hout.

Quercus boomexperts heeft het komende jaar de verantwoordelijkheid over de nazorg waardoor wij ook een garantie hebben kunnen afgeven op het succesvol aanslaan van de bomen.