U bent hier: Referenties -> Aanplant bomen Rijswijk

Aanplant bomen Rijswijk

Quercus boomexperts heeft enkele honderden bomen aangeplant langs de Prinses Beatrixlaan (weg tussen Rijswijk en Delft) en het Terras van Sion te Rijswijk. Deze wegen zijn gereconstrueerd/nieuw aangelegd in verband met de realisatie van de nieuwbouwontwikkeling Rijswijk-Buiten.

Op het Terras van Sion hebben wij zilverlindes (Tilia tomentosa ‘Szeleste’) aangeplant in boomspiegels tussen de parkeervakken en in de open grond van de bermen. Om goede groei te garanderen zijn de parkeervakken aangelegd met grasbetontegels. Door de open structuur van deze tegels kan regenwater infiltreren en blijft gasuitwisseling mogelijk. De plantvakken hebben diverse grondbewerkingen ondergaan om een goede uitgangspositie te realiseren voor gezonde boomgroei en daarna verrijkt met bomengrond.

De bermen van de prinses Beatrixlaan hebben wij aangeplant met een divers, klimaatbestendig sortiment waaronder Chinese vleugelnoot, tulepoboom, wintereik en hopbeuk. Deze bomen zijn uitgekozen en geleverd door de gemeente Rijswijk. Verder zijn er ook meerstammige heesters aangeplant. De bomen en heesters zijn geplant in een wildverband waardoor de aanplant een natuurlijk, parkachtig karakter krijgt. Ook deze stroken zijn eerst cultuurtechnisch bewerkt om een open, goed drainerende bodem te verkrijgen waarin de nieuwe bomen goed kunnen ontwikkelen.