U bent hier: Duurzaam -> Duuzaam beleid

Duurzaam beleid

Nederland telt ongeveer net zoveel straat- en laanbomen als inwoners, stedelijk- en landschappelijk groen speelt een belangrijke rol als het gaat om ons leefklimaat. Groen geeft niet alleen onze woningen een meerwaarde maar fungeert ook als fijnstofvanger, CO2 vastlegger en biedt ruimte voor recreatieve doeleinden.

Uit het onderhoud van straat- en laanbomen komt jaarlijks in totaal ca. 700.000 ton schoon resthout vrij. Quercus boomexperts snoeit per jaar meer dan 30.000 bomen. Ons bedrijf versnipperd nagenoeg al het vrijkomende tak- en stamhout, de houtsnippers worden regionaal benut in mobiele houtverbrandingsinstallaties of in biomassacentrales.

Bomen leggen tijdens de groei CO2 vast, bij het verbranden van hout(snippers) komt ongeveer evenveel CO2 vrij als dezelfde boom heeft opgenomen door fotosynthese. De mobiliteit van eerder genoemde installaties maakt het mogelijk om warmteverbruikers met een vergelijkbare vermogensbehoefte in zomer en winter te koppelen. De installaties leveren ‘s zomers CO2-neutrale warmte aan bijvoorbeeld openluchtzwembaden en ’s winters voorzien dezelfde installaties sporthallen of bedrijfspanden van duurzame warmte. Door resthout in de regio als biomassa tot waarde te brengen ontstaat een duurzame maatschappelijke meerwaarde, regionale werkgelegenheid en milieubewustzijn.